🎥 | Wereldkampioene Lucinda Brand slaat toe bij wereldbeker-veldrit in Fayetteville

13 oktober 2021

Lucinda Brand heeft de wereldbeker-veldrit in het Amerikaanse Fayetteville gewonnen. De wereldkampioene kreeg in het 1e deel van de race Marianne Vos mee, maar Brand bleek na bijna een uur racen de sterkste.


Denise Betsema eindigde als 2e, de Amerikaanse Clara Honsinger als 3e. Vos moest het mede door een valpartij doen met de 4e plek.

Zondag won Vos
Zondag was Vos in Waterloo nog de beste voor Brand. In Fayetteville, waar eind januari ook het WK veldrijden wordt georganiseerd, was Brand dus de beste. De 32-jarige wereldkampioene neemt ook de leiding in het wereldbekerklassement over van Vos.

Geen stress bij Brand ondanks val
Brand raakte na een valpartij in de 3e ronde, waardoor Vos zo'n 10 seconden voorsprong kon nemen, niet van slag. "Ik dacht: ik moet gewoon mijn eigen vaste ritme houden. En als ik dan sterker ben dan Vos, kom ik wel weer terug. Gelukkig lukte dat en toen moest ik ook nog van haar afkomen. Ik wist niet echt hoe, want het leek er niet op dat ze het moeilijker had dan ik. Maar ineens maakte ze een schuivertje in de afdaling en toen kon ik alleen vol doorgaan. Dit is een hartstikke goed begin van mij van het seizoen, met een 2e en 1e plaats", sprak Brand bij Eurosport tevreden.

Komende zondag is de 3e en laatste wereldbeker-veldrit in de Verenigde Staten. Dan is Iowa het decor.