Van Vleuten traint langzaamaan weer: ‘Gewoon fietsen gaat verbazingwekkend goed’

22 september 2022

Proshots
Annemiek Van Vleuten Over Blessure Gebroken Elleboog WK Wielrennen Wollongong Onzeker Start

Wielerlegende Annemiek van Vleuten zit weer op haar fiets. Enkele dagen na haar harde val, waarbij het 39-jarige fenomeen een breuk in de elleboog opliep, kan Van Vleuten alweer trainen. Tegen NOS zei zij wel dat haar WK deelname nog op losse schroeven staat.


"Ik ben blij dat het trainen weer kan", zei Van Vleuten. "Dat betekent ook dat het niet een heel lange revalidatie gaat zijn. Gewoon 'fietsen' gaat verbazingwekkend goed." In normale vorm behoort Van Vleuten tot de absolute topfavorieten. Gezien de fysieke gesteldheid is zij daar op dit moment wat minder zeker van.

(Niet) fit genoeg?
"Ik kom nog niet uit het zadel", gaf Van Vleuten aan als voorbeeld. "Op zo'n parcours moet je dat wel kunnen, dus dat is wel een teleurstelling." Vrijdag staat er een nieuwe trainingssessie op de agenda. Aan de hand van die rit én het overleg met bondscoach Loes Gunnewijk wordt besloten of zij zal starten of niet.

"Mocht ik meedoen, is het veilig", rondde Van Vleuten af. "Maar ik wil niet teveel forceren. Als ik niet voor mijn eigen ambities kan gaan, ben ik nog steeds trots om het Oranje te mogen dragen." Alleen... wil Van Vleuten niet op de zaken vooruitlopen. "Mijn lichaam verbaast me wel eens vaker."