Nederlandse zwemsters niet snel genoeg bij 4x100 meter vrije slag op WK

Pim Huberts • 22:05, 18-06-2022 / Laatste Update: 00:18, 12-12-2023

Waar de Nederlandse zwemsters met Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk altijd tot de medaillekandidaten behoorden, is dat de laatste jaren wel anders op de 4x100 meter vrije slag. Op de WK zwemmen in Budapest finishte Nederland als 7e in de finale.

Marrit Steenbergen, Tessa Giele, Kim Busch en Valerie van Roon waren stiekem al tevreden met het behalen van de finale in Hongarije. Uiteindelijk wisten ze alleen het thuisland achter zich te laten. Wel wist Steenbergen een dik persoonlijk record te zwemmen.

Australië wint

De dames uit Australië pakten de gouden plak nadat ze al snel aan de leiding gingen, Canada wist in een snelle laatste ronde haar zuiderbuur (Amerika) voorbij te zwemmen.

Finale Kamminga

Eerder op de zaterdag plaatsten Arno Kamminga zich voor de finale van de 100 meter schoolslag. Nyls Korstanje (50 meter vlinderslag) en Marrit Steenbergen (200 meter wisselslag) strandden in de halve finale.