Franse duiker gaat ongelukkig onderuit voor de ogen van Franse president
Alexis Jandard © Getty Images

Franse duiker gaat ongelukkig onderuit voor de ogen van Franse president

16:12, 05-04-2024 / Laatste Update: 17:29, 05-04-2024

De opening van een zwembad voor de Olympische Spelen in Parijs heeft komische beelden opgeleverd. De Franse president Emmanuel Macron was aanwezig en zag dat duiker Alexis Jandard tijdens zijn sprong ongelukkig onderuit ging.

Samen met twee andere duikers zou Jandard, die meermaals medailles won op EK's en WK's, het zwembad inhuldigen. Zover kwam hij echter niet. Terwijl zijn twee collega's een dubbele achterwaartse salto deden, ging Jandard op gênante wijze onderuit. Tekst loopt door onder de video.

De duiker kon er achteraf best om lachen en liet gelukkig weten dat hij ongeschonden was. "Ik wil jullie meteen geruststellen, er is geen probleem. Alles is in orde. Ik heb mezelf niet bezeerd, dit zijn dingen die helaas gebeuren. Ik heb al eerder springplanken gebroken, maar springplanken hadden mij nog nooit gebroken", zo zei de 26-jarige Jandard met een glimlach op zijn gezicht op zijn sociale media.

Goed voor de sport

De Fransman baalt er wel van dat hij zo over het internet gaat, maar ziet er de positieve kant van in. "Kijk. Eerlijk is het niet, want het is de eerste keer dat dit me overkomt. Natuurlijk had ik liefst dat alles perfect van a tot z was verlopen. Het is logisch dat deze beelden de wereld rondgaan. Het ziet er een beetje belachelijk uit", lacht hij tegenover RMC Sport. "En ik heb toch maar een mooi moment gekozen met de president aanwezig. Ach. Iedereen praat er nu over. Dat is misschien wel goed voor onze sport."