Topzwemmer Adam Peaty lijkt EK zwemmen te laten schieten: 'Heeft geen zin zo'
i

REUTERS

Topzwemmer Adam Peaty lijkt EK zwemmen te laten schieten: 'Heeft geen zin zo'

Trevor Wagener • 20:17, 01-08-2022 / Laatste Update: 10:42, 07-01-2024

Topzwemmer Adam Peaty slaat de Europese kampioenschappen langebaan deze maand in Rome waarschijnlijk over. De belangrijke concurrent van Arno Kamminga op de 100 meter schoolslag herstelt nog van een gebroken voet.

Ook heeft de Brit zijn topniveau van eerder nog niet bereikt. "Ik zie het nut er niet van in om iets te doen waar ik nu niet goed in zou zijn", zei de 3-voudig olympisch kampioen na zijn 4e plaats op de Commonwealth Games.

Probleem

De 27-jarige Peaty brak in mei een voet en is net een maand uit het gips. Desondanks was de Engelsman erg teleurgesteld over het resultaat. "Ben er kapot van. Ik ben dat beetje extra kwijt en ik weet niet of het aan mijn voet ligt, maar ik zal het de komende maanden en de komende 2 jaar proberen terug te vinden."

Het was voor Peaty zijn 1e nederlaag op de 100 meter schoolslag in maar liefst 8 jaar. De 8-voudig wereldkampioen kwam tot 59,86, een stuk verwijderd van zijn persoonlijk record van 56,88. James Wilby won met 59,25 goud voor Engeland op de Commonwealth Games.

Absent

Peaty ontbrak door zijn voetblessure in juni op de WK in Boedapest, waar Kamminga zilver pakte op de 100 meter achter de Italiaan Nicolò Martinenghi.