49ers-quarterback heeft ondanks miljoenencontract een huisgenoot: 'Hij en ik delen de huur'
i

Getty Images

49ers-quarterback heeft ondanks miljoenencontract een huisgenoot: 'Hij en ik delen de huur'

Bart van der Wijst • 18:54, 05-10-2023 / Laatste Update: 03:27, 07-01-2024

Het leven is duur, ook in San Francisco. Dat ondergaat 49ers-quarterback Brock Purdy. De laatste pick van de NFL Draft van 2022 heeft zelfs een huisgenoot nodig om de huur te betalen. Dat onthulde Purdy in een interview met TODAY.

De voormalige Mr. Irrelevant, een bijnaam die laatste keuze van de NFL Draft draagt, heeft een 4-jarig contract ter waarde van 3,7 miljoen dollar. Dit seizoen ontvangt hij 870.000 dollar. Toch is dat nog niet genoeg om ergens alleen te wonen.

Huur is duur

San Francisco is na Manhattan (New York) en Honolulu (Hawaï) de duurste stad om in te wonen. Purdy deelt zijn appartement met iemand die hem beschermt, namelijk een speler uit de offensive line.

Verrassing

Purdy werd de verrassing van het vorige NFL-seizoen. Er werd weinig van hem verwacht, aangezien hij de laatste keuze in de draft was. Toch stond hij er in december opeens na blessures van Trey Lance en Jimmy Garoppolo. En hoe! Purdy loodste de 49ers uiteindelijk naar de play-offs, waarin pas in de finale van de NFC werd verloren van Philadelphia Eagles.

Purdy eindigde het reguliere seizoen met 1.374 gegooide yards en 13 touchdowns. In de play-offs kwamen daar nog eens 569 yards en 3 touchdowns bij. Dit seizoen staat de teller na 4 duels op 1.019 yards en 5 touchdowns.