Dj en producer Tiësto legt op social media uit waarom hij optreden bij Super Bowl afzegt
Tiësto©Getty Images

Dj en producer Tiësto legt op social media uit waarom hij optreden bij Super Bowl afzegt

23:15, 08-02-2024 / Laatste Update: 23:25, 08-02-2024

Tiësto treedt toch niet op voorafgaand en tijdens de Super Bowl. Dat is de finale van de NFL, de grootste American footballcompetitie ter wereld. De dj en producer moet vanwege familie-omstandigheden afzeggen.

De Nederlandse muzikant werd eind januari aangekondigd. Nooit eerder was er bij de Super Bowl een zogeheten in-game dj. De wedstrijd en het evenement eromheen behoren jaarlijks tot een van de best bekeken tv-uitzendingen in de Verenigde Staten.

Noodsituatie

"Ik en mijn team zijn al maanden bezig met de voorbereiding van iets heel bijzonders, maar een persoonlijke noodsituatie in de familie dwingt mij zondagochtend naar huis terug te keren", schrijft Tijs Verwest (zijn echte naam) op X. "Het was een moeilijke beslissing om de wedstrijd te missen, maar familie komt altijd op de eerste plaats. Bedankt aan de @NFL voor de samenwerking en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken om in de toekomst samen iets ongelooflijks neer te zetten!"

Wel andere optredens in de VS

Wat er precies speelt wil de knoppendraaier dus niet kwijt. Wel lijkt het erop vooralsnog op dat hij andere geplande shows wel door laat gaan. Er staan in New York (in de Brooklyn Hangar op 8 en 9 februari) en in Las Vegas optredens gepland voor de vooravond van de Super Bowl op 10 februari. Deze evenementen zijn nog niet uitgesteld, melden Amerikaanse media.