Dafne Schippers sluit geweldige atletiekloopbaan af: ‘De race stopt hier’

26 september 2023

Getty Images
dafne-schippers-stopt-ermee-atlete-31-jaar

Dafne Schippers heeft besloten te stoppen met haar atletiekloopbaan, dat meldt Schippers op haar eigen sociale kanalen. De 31-jarige atlete schrijft in het bericht: "Ik heb besloten om mijn leven buiten de atletiekbaan voort te zetten, op zoek naar nieuwe plannen." Schippers kwaliteit was de 100 en 200 meter sprint.


Schippers heeft geweldige prestaties neergezet. In 2015 werd zij in Peking wereldkampioene op de 200 meter, ze pakte met de tijd van 21,63 seconden het Europese record. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro haalde ze zilver op de 200 meter.

Blijven winnen
Dat alles bleek nog maar het begin: in 2016 won ze de Europese titel op de 100 meter en in 2017 kreeg ze wederom de wereldtitel op de 200 meter. Schippers heeft nu besloten er mee te stoppen: "De race stopt hier. Als atleet weet je altijd dat deze dag zal komen. Dat je carrière op een gegeven moment een moment in de tijd zal zijn: een verzameling van herinneringen en hopelijk medailles", schreef ze op haar kanalen.

Ze bedankt nog iedereen om haar heen: "Het is een reis geweest zonder spijt. Mijn familie, mijn team, mijn fans en mijn sponsors, jullie hebben het allemaal de moeite waard gemaakt."