Geen WK atletiek voor Nadine Visser: 'Daar gaan we weer'
i

ANP

Geen WK atletiek voor Nadine Visser: 'Daar gaan we weer'

Martijn Baars • 12:25, 01-03-2022 / Laatste Update: 10:25, 12-12-2023

Nadine Visser doet definitief niet mee aan het WK indooratletiek in maart in Belgrado. De regerend Europees kampioene op de 60 meter horden bevestigt dat ze bij het NK indoor in Apeldoorn een hamstringblessure heeft opgelopen. "Daar gaan we weer. Ik heb de baan moeten verlaten met dezelfde hamstringblessure als afgelopen zomer. Dus geen WK in Belgrado voor mij”, schrijft ze op Instagram.

Visser zag haar voorbereiding op de Zomerspelen in Tokio verstoord door een scheurtje in haar linker hamstring. Toch raakte ze net op tijd fit en haalde ze de finale. Daarin eindigde ze als 5e. De blessure speelde weer op bij terugkeer van een trainingskamp deze winter in Zuid-Afrika. Ze laste opnieuw een rustperiode in en leek op tijd hersteld voor het indoorseizoen. "Ik dacht dat mijn lichaam er klaar voor was om te racen, maar dat bleek niet het geval”, schrijft ze. De pijn schoot er in de finale van de 60 meter horden in; Visser ging trekkebenend over de finish.

WK outdoor in Eugene

De 27-jarige Noord-Hollandse heeft het volgende doel alweer in haar hoofd en dat zijn de WK in de buitenlucht in juli in het Amerikaanse Eugene. "Ik heb nu gelukkig meer tijd om te herstellen dan vorig jaar en ik weet wat ik moet doen”, aldus Visser.