Polsstokhoogspringster na gruwelijke blessure bij foute landing: 'Ik roep niet meer elk uur om morfine'
Margot Chevrier © Getty Images en Instagram Margot Chevrier.

Polsstokhoogspringster na gruwelijke blessure bij foute landing: 'Ik roep niet meer elk uur om morfine'

10:20, 06-03-2024 / Laatste Update: 10:24, 06-03-2024

Het was een vreselijk moment op de WK indoor atletiek afgelopen weekend. De Franse polsstokhoogspringster Margot Chevrier liep bij haar landing een gebroken enkel op en schreeuwde het uit van de pijn.

Chevrier ging in Glasgow in de finale op voor haar tweede poging op 4.65 meter. De Française kwam echter niet goed omhoog. Bij de landing ging het vervolgens helemaal mis. Ze belandde half op het kussen en het was direct duidelijk dat het helemaal mis was. Haar enkel stond haaks op haar onderbeen en volgens haar coach 'stak het bot eruit'.

De toegesnelde vrijwilligers keken hulpeloos toe, terwijl Chevrier verging van de pijn. Medische hulp kwam vervolgens ter plaatse en Chevrier werd per brancard naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg ze te horen dat ze twee keer geopereerd moest gaan worden. Een keer in Schotland en de tweede keer in Frankrijk.

Margot Chevrier wordt per brancard afgevoerd. Haar been is stevig ingepakt. © Getty Images

Olympische Spelen

Sowieso een bijzonder vervelend moment voor Chevrier, maar nog een extra omdat de Olympische Spelen komende zomer in Parijs op het programma staan. De 24-jarige atlete toont zich echter hoopvol: 'Parijs 2024, ik zal er zijn!'

Huidtransplantatie

Zondagavond liet liet Chevrier weten dat ze de eerste operatie heeft ondergaan. "Ik heb drie uur op de operatietafel gelegen. Er zijn drie schroeven in mijn enkel gezet en ik heb later een huidtransplantatie nodig", zo vertelde ze op Instagram.

Dinsdag deelde ze dat het verhaal van wereldkampioen Molly Caudery als inspiratiebron gebruikte. De Engelse kende ook nogal wat tegenslag op weg naar haar gouden plak en is nu uit aan het groeien tot een van de boegbeelden van de atletieksport.

Morfine

Woensdag kwam Chevrier met goed nieuws. Haar verhuizing naar Frankrijk is aanstaande én 'ik heb vannacht voor een eerst niet elk uur om pijnstillers geroepen. Het voelde zo lekker om zeven uur achter elkaar te slapen'.