⚡🎥 | Sha'Carri Richardson kan het zelf niet geloven: sprinttalent is snelste ooit op WK

Rick Kraaijeveld • 16:23, 22-08-2023 / Laatste Update: 01:51, 12-12-2023

De Amerikaanse sprintster Sha'Carri Richardson is officieel de snelste vrouw ter wereld, in ieder geval op de 100 meter. Ze zette maandagavond op het WK in Boedapest een waanzinnige tijd neer van 10,65 seconden en daarmee verbreekt zij het wereldrecord.

Het oude WK-wereldrecord stond op naam van Florence Griffith-Joyner (10.81). Op haar debuut-WK startte Richardson het onderdeel in baan 9, wat niet per se ideaal is, maar voor haar was het lekker zei ze na afloop tegen Amerikaanse televisie. "Ik kon daar doen wat ik altijd doe: focussen op mijzelf en gewoon het beste eruit slepen."

Verrast

Wie haar reactie ziet, ziet totale verbazing. Nadat Richardson had gewonnen, keek ze direct naar het bord om te zien welke tijd ze had neergezet. Zodra ze zag dat zij het record binnen had, ging ze helemaal uit haar dak.

Dood van haar moeder

Richardson staat te boek als groot talent in Amerika. Er waren ook hoge verwachtingen voor de 23-jarige atlete op de Olympische Spelen in Tokyo, maar die zou ze echter nooit waarmaken. Ze werd een maand geschorst omdat er cannabis in haar bloed was aangetroffen. Ze vertelde dat ze de cannabis gebruikte om het overlijden van haar moeder beter te kunnen verwerken. Vorige maand maakte ze haar comeback met succes met deze zege op de nationale kampioenschappen.