Vetter raakt leiding kwijt op zevenkamp en pakt zilver na spannende strijd met Thiam
i

GettyImages

Vetter raakt leiding kwijt op zevenkamp en pakt zilver na spannende strijd met Thiam

Rick Kraaijeveld • 09:30, 19-07-2022 / Laatste Update: 03:14, 12-12-2023

Anouk Vetter heeft zilver gepakt op de WK atletiek. Hetzelfde deed zij ook al vorig jaar op de spelen. Vetter zette een uitstekende reeks neer en stond na 6 onderdelen bovenaan, met Nafi Thiam in haar kielzog. Op het laatste onderdeel verloor ze haar 1e plaats toch aan de Belgische atlete.

Het was een erg spannende apotheose van het zevenkamp. De 800 meter met als highlight Vetter tegen Thiam. Het verschil vooraf was 1,36 seconden - 19 punten dus. Vetter had het zwaar en verbeet de vermoeidheid en pijn, maar het was niet genoeg om de leiding te houden, al snel was Thiam uit beeld.

Knuffelen

Nadien kwam Vetter ook niet meer dichterbij en moest zij genoegen nemen met zilver op de WK atletiek. Genoegen nemen deed ze zeker, na de finish stonden de Nederlandse en de Belgische al snel te knuffelen. Vetter was tevreden met haar prestatie, en terecht.

Meer technisch

Het was ook niet erg, Vetter wist van haarzelf dat ze beter was op de eerdere onderdelen, waar meer techniek vereist is. Vetter heeft toch weer een paar 1e plekken gepakt in verschillende disciplines, waarmee ze haar kwaliteiten eens te meer heeft laten zien.