Mercedes flirt met Max Verstappen: Toto Wolff doet handstand voor wereldkampioen
Max Verstappen en Toto Wolff in 2014 in Abu Dhabi. © Getty Images

Mercedes flirt met Max Verstappen: Toto Wolff doet handstand voor wereldkampioen

09:27, 11-03-2024 / Laatste Update: 09:38, 11-03-2024

De soap rond de toekomst Max Verstappen in de Formule 1 blijft de gemoederen bezighouden. De wereldkampioen lijkt goed te zitten bij Red Bull, maar toch is het de laatste weken onrustig. En Toto Wolff zou Toto Wolff niet zijn als hij niet een beetje olie op het vuur gooide.

De onrust rond Red Bulls topadviseur Helmut Marko is Verstappen niet in zijn koude kleren gaan zitten. De Limburger heeft contractueel laten opnemen dat hij kan vertrekken als de 80-jarige Oostenrijker dat ook doet. De afgelopen weken gingen er nogal wat geruchten rond over de ruzie tussen teambaas Christian Horner en Marko. Zou die het einde van Verstappen bij Red Bull betekenen?

Helmut Marko sprak met sportieve baas Red Bull: 'Het was goed om de lucht te klaren'

9 maart 2024, 17:14

Het rommelt achter de schermen bij Red Bull. Ook rond de persoon van Helmut Marko. Zo gaan er geruchten dat de adviseur geschorst zou worden door het team. Zaterdag verscheen Oliver Mintzlaff, de sportbaas van Red Bull, in Saoedi-Arabië voor een gesprek met Marko. Het tweetal wilde niet al te veel kwijt over de inhoud van het praatje.

Mercedes

Mocht Verstappen weg willen bij Red Bull, dan zal Mercedes hem met open armen ontvangen. "Ik zou hem hem heel graag willen hebben", aldus teambaas Toto Wolff tegenover verschillende media. "Maar het is een beslissing die Max zelf moet nemen. Er is geen teambaas op de grid die geen handstand zou doen om hem in de auto te krijgen."

Wolff zei eerder al dat elke coureur het liefst in de snelste auto zit en dat dat momenteel Red Bull is. "Eerst moeten wij zorgen dat we meer uit onze auto halen", erkende hij dan ook. "Dat zijn we verplicht aan George (Russell, red.) en Lewis (Hamilton, red.), voordat we gaan dromen over de toekomst."

Hamilton stapt na dit seizoen over naar Ferrari. Verstappen zou dus eventueel het stoeltje van zijn grote rivaal in kunnen nemen.