Nederlandse autocoureur Bent Viscaal stapt over van Formule 2 naar Europese Le Mans Series
i

Getty Images

Nederlandse autocoureur Bent Viscaal stapt over van Formule 2 naar Europese Le Mans Series

Eimert Pruis • 12:00, 31-03-2022 / Laatste Update: 01:25, 12-12-2023

Bent Viscaal (22) blijft een troef van de Nederlandse autosport. De Overijsselse coureur nam al afscheid van de Formule 2 en gaat nu de European Le Mans Series rijden. Hij tekent een contract bij het Portugese team Algarve Pro Racing, zo laat zijn management weten aan Sportnieuws.nl.

Viscaal hoopte natuurlijk op een stapje naar de koningsklasse van de autosport, de Formule 1. In een interview zei hij dat het zijn grote droom is, en anders nog maar een jaartje in de Formule 2. Ook dat bleek helaas voor hem erg lastig. De Europese tegenhanger van de American Le Mans Series biedt nu uitkomst. Hij wordt in de endurance teamgenoot van de Duitse Sophia Flörsch.

Het Europese duurkampioenschap is gebaseerd op de wereldberoemde 24 uur van Le Mans. In 2003 begon het autosportkampioenschap met de 1000 kilometer van Le Mans. In 2006 ging dit over naar de European Le Mans Series. Vorig jaar waren de Nederlandse autocoureurs Joey Alders en Max Koebolt van de partij. Er wordt gereden in Frankrijk, Italië, Spanje, België en Portugal. Voor de winnaars van de duurraces ligt ook een startticket voor de 24 uur van Le Mans klaar.