Golden State Warriors zijn er bijna: Nog 1 zege verwijderd van NBA-finale

Joris Kaper • 10:09, 23-05-2022 / Laatste Update: 08:12, 12-12-2023

De basketballers van Golden State Warriors hebben nog maar 1 zege nodig om de NBA-finale te halen. De ploeg uit San Francisco won namelijk ook de 3e ontmoeting met de Dallas Mavericks in de best-of-7-serie in de finale van de Western Conference. De Warriors wonnen met 109-100 en hebben nu nog maar 1 overwinning nodig voor de felbegeerde finaleplek.

Stephen Curry was opnieuw de grote man bij Golden State met 31 punten en 11 assists, maar ook Andrew Wiggins (27 punten, 11 rebounds) liet van zich horen. "Dit was een geweldige teamprestatie", aldus de 34-jarige Curry. "We weten dat we er nog niet zijn, maar het geeft een goed gevoel dat we een marge hebben. We gaan het dinsdag proberen af te maken", aldus de basketballer die in 2015, 2017 en 2018 al kampioen werd van de NBA met de club uit Californië. Golden State Warriors is 6-voudig NBA-kampioen en had de vorige 2 duels voor eigen publiek al met 112-87 en 126-117 gewonnen van de Mavericks.

Eastern Conference

Dinsdagavond staan de Warriors opnieuw tegenover de Mavericks en kunnen zich bij winst dus plaatsen voor de finale van de NBA. Daarin staan ze tegenover de winnaar van de Eastern Conference. In het oosten leidt Miami Heat de serie tegen Boston Celtics met 2-1.