Milwaukee Bucks 1 zege verwijderd van NBA-finale Eastern Conference

Joris Kaper • 11:50, 12-05-2022 / Laatste Update: 23:12, 08-01-2024

De Milwaukee Bucks zijn nog 1 zege verwijderd van de finale in de Eastern Conference van de NBA. De regerend kampioen nam in play-offs opnieuw de leiding tegen de Boston Celtics. De Bucks wonnen het 5e duel in de best-of-7-serie met 110-107. Zij staan nu met 3-2 voor en staan vrijdag bij winst in de finale van de Eastern Conference.

De Bucks namen al 2 keer eerder de leiding in de serie wedstrijden tegen de Celtics, maar de ploeg uit Boston maakte de stand ook 2 maal weer gelijk. De 5e wedstrijd kende een spectaculair verloop. Boston liep in het laatste kwart uit naar een voorsprong van maar liefst 14 punten, maar dankzij Giannis Antetokounmpo (40 punten) en Jrue Holiday (24 punten) maakten de Bucks een sterke comeback in de laatste minuten en wonnen daardoor alsnog.

Western Conference: Memphis Grizzlies nog in leven

Memphis Grizzlies voorkwam uitschakeling door het 5e duel met Golden State Warriors dik te winnen met 134-95. De Grizzlies brachten daarmee hun achterstand terug tot 3-2. De Warriors krijgen vrijdag in San Francisco een nieuwe kans om de finale in de Western Conference te halen.