MVP-alert! Nikola Jokic opnieuw meest waardevolle speler in de NBA

12 mei 2022

ANP
nikola-jokic-denver-nuggets-mvp-nba

De Servische basketballer Nikola Jokic is voor de 2e keer op rij uitgeroepen tot MVP, de meest waardevolle speler van de NBA. De 27-jarige center van Denver Nuggets kreeg met afstand de meeste stemmen in een verkiezing onder sportverslaggevers. De Serviër werd vorig jaar ook al MVP in de Amerikaanse profcompetitie.


In de verkiezing eindigde Joel Embiid van de Philadelphia 76'ers als 2e, gevolgd door Giannis Antetokounmpo. Ze konden dit jaar niet tippen aan Jokic. Hij tekende in de reguliere competitie voor gemiddeld ruim 27 punten per wedstrijd, plus nog eens bijna 14 rebounds en 8 assists. Ondanks die heerlijke cijfers werden de Nuggets in de 1e ronde van de play-offs uitgeschakeld door Golden State Warrios met 4-1.

Verrassing
Jokic werd in de Servische plaats Sombor verrast met de MVP-prijs na een rondje paardrijden. In het bijzijn van familie en vrienden ontving hij de kristallen trofee. Jokic is de 13e basketballer die 2 jaar achter elkaar werd gekozen tot MVP. Daarmee staat hij nu in een rijtje met legendes als Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain, Michael Jordan, LeBron James en Stephen Curry.