🎥 | Throwback: 25 jaar geleden speelden MJ en Kobe Bryant ‘the Battle of the Legends’

17 december 2022

Wat een beelden: op deze zaterdag, precies 25 jaar geleden (17 december 1997) speelden NBA-legendes Michael Jordan en Kobe Bryant een memorabele wedstrijd namens Chicago Bulls en LA Lakers (104-83). Ondanks de dominante Bulls-zege ging de pot door het íjzersterke optreden van de in januari 2020 overleden Bryant de geschiedenisboeken in als 'the Battle of the Legends'.


Bryant was op die avond pas 21 jaar en deed in Chicago 'maar' 29 minuten mee. Vanaf de bank kwam hij tot 33 punten, 3 rebounds en 2 assists. Het toenmalige wonderkind showde zijn skills met te gekke spectaculaire acties: van te mooie (windmill) dunks tot sicke steals en allerlei andere lichaamsschijnbewegingen.

Na deze wedstrijd werd de vergelijking van Bryant met MJ - nu 59 jaar, toen 34 - gelijk meer body. Jordan wilde, ondanks de voorsprong, beslist in de wedstrijd blijven en sommeerde destijds zijn coach Phil Jackson om hem niét te wisselen.

RIP Kobe
Bryant speelde 20 jaar in de NBA en bleef Lakers heel zijn loopbaan lang trouw. Het icoon overleed op 26 januari 2020 op 41-jarige in het Californische Calabasas aan de gevolgen van een helikopterongeluk.

Hij zat met dochter Gianna (Gigi), honkbalcoach John Altobelli, Altobelli's vrouw Keri en dochter Alyssa, basketbalcoach Christina Mauser, Sarah Chester en Chesters' dochter Payton, en de Armeens-Amerikaanse piloot Ara Zobayan aan boord van een gecharterde helikopter toen deze neerstortte.