🎥 | Douchen, Young! NBA-ster weggestuurd na gooien van bal tegen de scheids

Screenshot

Trevor Wagener • 15:18, 26-03-2023 / Laatste Update: 13:27, 08-01-2024

Oei... basketballer Trae Young haalde namens Atlanta Hawks het einde niet bij het gewonnen duel met Indiana Pacers (143-130) van zaterdagnacht. De 24-jarige NBA-ster gooide de bal keihard tegen de scheidsrechter nadat hij gefrustreerd was over diens beslissing en mocht metéén de kleedkamer opzoeken.

Het was de 15e keer dit seizoen dat Young een zogeheten technical foul beging. De point guard werd in het 3e kwart, met nog 7.25 minuten op de klok te gaan, bestraft na een aanvallende fout maar reageerde té emotioneel op het terugfluiten.

Basketballer gooit bal tegen scheids

Young bleef zodoende steken op 14 punten, 3 rebounds en 5 assists na zo'n 20 minuten speeltijd. Mocht Young nóg 1 tech ontvangen (16 totaal dus), wordt hij automatisch voor 1 wedstrijd geschorst.

Het is overigens niet de 1e keer dat de 2-voudig All-Star (2020, 2022) het leer gebruikt om zijn emoties te uiten. Eerder werd Young al eens gestraft en beboet nadat hij na een overwinning de bal het publiek in gooide.