Boegeroep voor NBA-ster: Politie start onderzoek na video met minderjarige
i

AP

Boegeroep voor NBA-ster: Politie start onderzoek na video met minderjarige

Pim Huberts • 11:21, 30-11-2023

De Amerikaanse politie is een onderzoek gestart tegen NBA-speler Josh Giddey. De 21-jarige basketballer zou een ongepaste relatie hebben met een minderjarig meisje. Een post met foto's van het koppel is snel weer verwijderd.

Het bericht werd vorige week gepost en leidde al tot een onderzoek door de NBA. De politie in Californië "is actief op zoek naar bijkomende informatie betreffende deze beschuldigingen en onderzoekt alle sporen om een volledig beeld te kunnen scheppen", aldus een politiewoordvoerder. In Californië is de age of consent 18 jaar.

'Niets te zeggen'

De 21-jarige Giddey, een Australiër die als guard voor Oklahoma City Thunder speelt, wil geen vragen beantwoorden over de zaak. Hij wordt door zijn coach voorlopig wel nog gewoon opgesteld. "Ik begrijp dat jullie willen weten hoe de vork in de steel zit, maar voorlopig heb ik er niets over te zeggen", reageerde Giddey op vragen vanuit de media.

Boegeroep

De 2,03m grote Australiër is een basisspeler bij OKC, waar hij bezig is aan zijn 3e seizoen en goed is voor gemiddeld 12 punten per wedstrijd. Dinsdagavond speelde hij met het team in Minnesota, waar het publiek hem regelmatig op boegeroep trakteerde.