Boston Celtics kan nog dromen van NBA-finale na dikke zege op Miami Heat

Trevor Wagener • 10:23, 24-05-2023 / Laatste Update: 06:32, 08-01-2024

Boston Celtics mag nog lekker hopen op een plaats in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Mede dankzij 33 punten van Jayson Tatum won de ploeg in de nacht van dinsdag op woensdag het 4e duel met Miami Heat met 116-99. De ploeg uit Florida miste daardoor de 1e kans om de best-of-7-serie in de finale van de oostelijke divisie af te ronden.

Miami leidt met 3-1 en mag donderdag in Boston een nieuwe poging doen. Boston voorkwam dat ook de Eastern Conference een finale zag uitlopen op een zogenoemde 'sweep', een 4-0-zege. In de westelijke divisie had Denver Nuggets op eenzelfde indrukwekkende wijze Los Angeles Lakers al uit de NBA-finale gehouden.

Topschutters Celtics & Heat

Miami leek halverwege op weg naar een feestje in het eigen Kaseya Center. De ploeg van coach Erik Spoelstra leidde met 6 punten voorsprong, maar raakte die marge in het 3e kwart alsnog kwijt. Tatum (zie reactie hieronder) had daarbij een belangrijk aandeel met ook 11 rebounds en 7 assists. Bij de thuisploeg was Jimmy Butler met 29 punten de topschutter.