Dallas Mavericks krijgt flinke boete omdat het expres verloor
i

Getty Images

Dallas Mavericks krijgt flinke boete omdat het expres verloor

Bart van der Wijst • 00:07, 15-04-2023 / Laatste Update: 21:17, 11-12-2023

Dallas Mavericks heeft een dikke boete van 750.000 dollar (omgerekend 670.000 euro) gekregen. De ploeg die de play-offs misliep zou de voorlaatste wedstrijd van het seizoen expres hebben verloren - ook wel tanken genoemd. Bijna alle sterspelers kregen rust.

Alleen Luka Doncic deed 12 minuten mee, daarna zat de Sloveense sterspeler de hele wedstrijd op de bank. Van bovenaf kreeg coach Jason Kidd het devies om Kyrie Irving en Tim Hardaway Jr. niet te laten spelen.

Wembanyama

Door expres te verliezen hoopt Dallas Mavericks een betere draftpositie te krijgen. Komend seizoen komt uit Frankrijk het supertalent Victor Wembanyama over. Hij wordt naar alle waarschijnlijkheid als 1e gekozen. Teams die niet meedoen aan de play-offs maken de meeste kans op de nummer 1 pick. Via een loting wordt dat bepaald.

"De beslissing van Dallas Mavericks om belangrijke spelers niet te laten meedoen, ondermijnt de integriteit van onze sport", aldus vicevoorzitter Joe Dumars van de NBA. "De Mavericks hebben onze fans en onze competitie hiermee in de steek gelaten."