Dallas Mavericks, vorig jaar nog finalist Western Conference, mist play-offs
i

Getty Images

Dallas Mavericks, vorig jaar nog finalist Western Conference, mist play-offs

Bart van der Wijst • 14:41, 08-04-2023 / Laatste Update: 10:21, 12-12-2023

Dallas Mavericks is er niet bij tijdens het toetje van de NBA. Afgelopen nacht werd op eigen veld verloren van Chicago Bulls (112-115) en daardoor kan de verliezend finalist van de Western Conference van vorig jaar de play-offs niet meer halen. Een hard gelag voor de ploeg van sterspelers Luka Doncic en Kyrie Irving.

In een do-or-die-wedstrijd moesten de Mavs het ook nog grotendeels doen zonder hun sterspelers. Irving ontbrak, terwijl Doncic maar 10 minuten speelde vanwege een blessure. Daardoor kwam de ploeg net te kort tegen de Bulls, terwijl ze op een gegeven moment 15 punten voor stonden.

Alles voor niets geweest

Met nog 1 wedstrijd te gaan is nummer 10 Oklahoma City Thunder niet meer te achterhalen voor Dallas Mavericks. Ze missen dus de play-ins, het mini-toernooitje dat de laatste 2 teams voor de play-offs bepaalt.

Wie dat in februari had gezegd, werd voor gek verklaard. Toen Irving binnenkwam stond Dallas nog 6e. Daarna ging het echter helemaal mis. Met Irving werden wel een hoop punten binnengehaald, maar daartegenover stond het vertrek van enkele defensieve sterkhouders. Dallas scoorde dus genoeg, alleen ze kregen er nog meer tegen.

Aan de oostkant is alles beslist, dit is de stand in het Westen: