Donar op rand van de afgrond: Groningse basketbalclub verrast door miljoenenschuld

Trevor Wagener • 16:06, 30-06-2023 / Laatste Update: 09:24, 12-12-2023

Basketbalclub Donar zit in de financiële problemen. De Groningse sterkhouder heeft volgens RTV Noord en NOS een schuld van bijna 2 miljoen euro.

Volgens de verhalen heeft de club een schuld van 1,75 miljoen euro en dáárbij nog een negatief eigen vermogen van 1,3 miljoen euro. Dat laatste zou de afgelopen 3 basketbalseizoenen zijn ontstaan. Sterker nog: de eerder genoemde media schreven dat Donar jarenlang onjuist is geïnformeerd door de eigen penningmeester.

Doneer aan Donar

Door het verkeerde inzicht in de cijfers werd de boekhouding logischerwijs een rotzooi. Daarbij zou de penningmeester, die enkele weken terug plots opstapte onder het mom van 'persoonlijke omstandigheden', letterlijk buiten zijn boekje hebben gehandeld.

De 7-voudig landskampioen onderzoekt nog of er juridische stappen tegen de ex-werknemer ondernomen moeten worden. Donar heeft dan ook de hulp van fans, andere belangstellenden, sponsoren en investeerders ingeroepen om - in ieder geval voor de komende 3 weken - met geld te komen om de club te kunnen redden.

Lees ook: de bizarre spanwijdte van NBA-talent Victor Wembanyama... net zo breed als 2 parkbankjes