Golden State Warriors maakt eerste nederlaag tegen Los Angeles Lakers goed
i

Getty Images

Golden State Warriors maakt eerste nederlaag tegen Los Angeles Lakers goed

Jeroen Rooseboom • 10:14, 05-05-2023 / Laatste Update: 21:18, 11-12-2023

Golden State Warriors heeft de halve finale in de Western Conference van de NBA tegen de Los Angeles Lakers weer gelijk getrokken. In het duel tussen de giganten LeBron James (Lakers) en Stephen Curry (Warriors) was de titelverdediger met 127-100 te sterk. De stand in de best-of-7 serie is nu 1-1. Zaterdag is het 3e duel tussen de 2 Californische topteams.

De Golden State Warriors moesten na de thuisnederlaag van woensdag in het 1e duel reageren en dat gebeurde ook. De thuisploeg nam in het volgepakte Chase Center in San Francisco vanaf het begin het initiatief. De Warriors namen al snel een voorsprong en bouwden die telkens verder uit.

Na de 3e periode bedroeg het gat met de Lakers zelfs 30 punten. De ploeg van LeBron James was geen moment in staat om het duel weer spannend te maken of in de slotfase nog terug te komen.

Grootheden belangrijk

Klay Thompson was de topscorer voor de Warriors met 30 punten, waarvan 8 3-punters. Sterspeler van de titelverdediger Stephen Curry zorgde daarbij nog eens voor 20 punten en 12 assists. Zijn rivaal bij de Lakers LeBron James maakte 23 punten.

Na de 1e 2 ontmoetingen in San Francisco, volgen zaterdag en maandag wedstrijd 3 en 4 in de Crypto.com Arena van de Lakers in Los Angeles. Voor wedstrijd 5 gaat het dan weer terug naar San Francisco.