Hele sportwereld lacht zich suf: VS verrassend uitgeschakeld op WK basketbal door Duitsland
i

EPA

Hele sportwereld lacht zich suf: VS verrassend uitgeschakeld op WK basketbal door Duitsland

Bart van der Wijst • 19:14, 08-09-2023 / Laatste Update: 06:55, 12-12-2023

De Verenigde Staten is verrassend uitgeschakeld op het WK basketbal. De subtoppers van de NBA werden verslagen door Duitsland: 111-113. Amerika, samen met Joegoslavië recordwinnaar, moet zich dus opmaken voor de strijd om het brons tegen Canada. Duitsland speelt de finale tegen Servië.

Noah Lyles werd voor gek verklaard door de halve NBA-wereld toen hij bij de WK atletiek lachte om het label wereldkampioen in de nationale basketbalcompetitie. De ene na de andere ster viel over hem heen. Nog geen 2 weken later blijkt Lyles de grote winnaar. "Wereldkampioen van wat? De Verenigde Staten?", lachte Lyles.

Surprise

Op het WK in Japan, de Filipijnen en Indonesië kregen de spelers van de VS de kans om revanche te nemen op de woorden van Lyles. Dat lukte Team USA niet. Hoewel de allergrootste sterren thuis bleven, stond er toch een talentvol team op de vloer bij de VS. Toch kregen spelers als Anthony Edwards, Tyrese Haliburton en Jaren Jackson Jr. het niet voor elkaar om wereldkampioen te worden.

Vrijdag ging het mis in de halve eindstrijd tegen Duitsland. De Duitsers, met NBA-spelers Dennis Schröder, Daniel Theis en broers Franz en Moritz Wagner, verpestten het feestje. Zij gaan zondag met Servië uitmaken wie er wereldkampioen wordt en daarmee Spanje opvolgt.

De laatste seconden: