Hardleerse NBA-ster Morant doet belofte na nieuw wapengezwaai: 'Veel werk te doen'

Trevor Wagener • 14:36, 17-05-2023 / Laatste Update: 07:04, 12-12-2023

Ja Morant heeft gereageerd op zijn schorsing. Eerder deze week werd de 23-jarige basketballer door zijn werkgever Memphis Grizzlies op het matje geroepen nadat hij op een video op social media verscheen met opnieuw een pistool in zijn hand.

Grizzlies besloot de beloftevolle pointguard meteen voor onbepaalde te schorsen van alle 'teamactiviteiten'. Dinsdagavond bracht ESPN-journalist Adrian Wojnarowski Morants statement naar buiten.

"Ik weet dat ik veel mensen die mij steunen teleur heb gesteld", aldus Morant schuldbewust. "Dit is een lange reis en ik merk dat ik meer werk te verzetten heb."

Ja Morant, Nee Morant

Het is niet voor het eerst dat Morant op social media stoer deed met vuurwapens. "Mijn woorden betekenen nu misschien niet veel, maar ik neem de volle verantwoordelijkheid voor mijn eigen gedrag. Ik ben vastberaden om aan mijzelf te gaan werken."

NBA-commissioner Adam Silver reageerde bij hetzelfde medium tamelijk geschrokken op de acties van Morant. "Heel eerlijk? Ik wist niet wat ik zeg. De NBA zal het onderzoeken, want we willen weten wat hier is gebeurd."

Eerder dit seizoen kreeg Morant al 8 wedstrijden schorsing aan zijn broek voor... hetzelfde vergrijp. "Ik denk niet dat Silver dit licht op zal nemen", zei Wojnarowski over Morant. "Als het daadwerkelijk blijkt dat Morant een echt vuurwapen vast had, denk ik dat hij opnieuw een lange schorsing tegemoet kan zien." (zie onder)

Wie?

Morant geldt als een absolute superster in de competitie en is dé grote man bij Grizzlies. Hij hielp hen in 3 van zijn 1e 4 seizoenen in Memphis aan een plek in de NBA-Playoffs. De bij Murray State opgeleide Murrant kwam dit jaar tot een gemiddelde van 26 punten. LA Lakers maakte na 6 Playoff-wedstrijden in de 1e ronde een einde aan het seizoen van Morant en Grizzlies.

.@wojespn speaks on Ja Morant after his latest video:

"I think Ja Morant is facing a lengthy, a significant suspension to start next season if indeed that was a firearm in his hand in that video. ... I don't think Adam Silver is going to take this one lightly." pic.twitter.com/gCBhTIgep8

— Get Up (@GetUpESPN) May 15, 2023