Klein lijstje sportmiljardairs is 1 naam rijker: Magic Johnson
i

ANP

Klein lijstje sportmiljardairs is 1 naam rijker: Magic Johnson

Joris Kaper • 19:41, 31-10-2023 / Laatste Update: 09:30, 05-01-2024

Sportmiljonairs zijn er genoeg, maar sportmiljardairs ook? Nou, dat valt reuze mee. Op dat kleine lijstje stonden slechts 3 namen, maar sinds deze week is daar eentje bijgekomen. Basketballegende Earvin 'Magic' Johnson is nieuw op de lijst, volgens magazine Forbes.

Op de lijst (nou ja, lijstje) stonden al NBA-grootheden Michael Jordan en LeBron James, en ook golfer Tiger Woods stond er al op. Allen hebben inmiddels al meer dan 1 miljard aan dollars binnengeharkt. In het geval van de 64-jarige Magic Johnson is dat voornamelijk gedaan door slimme investeringen na zijn basketbalcarrière.

Zo investeerde hij een slordige 40 miljoen dollar die hij had verdiend in zijn carrière in verschillende grote bedrijven zoals onder meer Starbucks, Burger King en 24 Hour Fitness. Vooral zijn investering in EquiTrust, een levensverzekeraar uit de VS, leverde hem een megawinst op. In totaal leverde hem dit alles bij elkaar hem uiteindelijk een dikke 1,2 miljard dollar op.

Mede-eigenaar sportteams

Johnson is nog niet helemaal klaar in de sport, want hij is al meer dan 10 jaar mede-eigenaar van het MLB-team Los Angeles Dodgers. Afgelopen juli werd hij dat ook van American Football-team Washington Commanders.

In zijn 13-jarige carrière won Magic onder meer 5 keer de NBA en goud op de Olympische Spelen van 1992.