Kyrie Irving moet betalen van de NBA omdat hij zijn middelvingers opstak
i

Getty Images

Kyrie Irving moet betalen van de NBA omdat hij zijn middelvingers opstak

Bart van der Wijst • 20:07, 20-04-2022 / Laatste Update: 22:14, 07-01-2024

Kyrie Irving en Boston Celtics-fans zullen nooit goede vrienden worden. De sterspeler van Brooklyn Nets speelde ooit 2 jaartjes in TD Garden en kwam daar onlangs voor de play-offs even terug. Het werd geen leuk bezoek voor Irving, want hij verloor én moest betalen.

In een nagelbijter ging Boston Celtics er uiteindelijk met een 115-114-zege vandoor in de openingswedstrijd van de play-offs. Aan Irving lag het niet, de guard van de Nets scoorde maar liefst 39 punten.

Geen vrienden

Sinds zijn vertrek uit Boston volgden er meerdere akkefietjes met Irving en het publiek in TD Garden. Ook afgelopen zondag weer. Wanneer Irving de bal had hoorde je constant boegeroep.

Irving kon dat maar moeilijk van zich af laten glijden en toverde regelmatig een van zijn middelvingers tevoorschijn. Die liet hij dan zien aan het publiek als hij weer wat punten had gescoord. Dat vond de NBA niet zo netjes en dus kreeg hij een boete van 25.000 dollar (omgerekend 23.000 euro). Voor het beledigen van een fan kreeg Irving nog eens een rekening van 25.000 dollar.