Lakers verpesten streak voorspellende hond en houden titelhouder Warriors uit Conference Finals

Bart van der Wijst • 11:30, 13-05-2023 / Laatste Update: 10:25, 12-12-2023

Los Angeles Lakers is door naar de finale van de Western Conference Series. Da's best knap, aangezien de ploeg van sterspelers LeBron James en Anthony Davis met 2-10 aan het seizoen begonnen. In de halve finale van de play-offs werd afgerekend met titelhouder Golden State Warriors. Afgelopen nacht in LA viel de beslissing.

Daarmee zullen ze opgelucht ademhalen in de Crypto.com Arena. Op TikTok ging namelijk een hond (corgi) viral die tot game 6 alle wedstrijden juist had voorspeld en uiteindelijk Golden State als winnaar van de serie had. Die streak werd dus door de Lakers verbroken.

Finale

Los Angeles Lakers won afgelopen nacht met 122-101 van de Warriors. De grote man aan de kant van LA was James met 30 punten, 9 rebounds en 9 assists. Hij kreeg hulp van Anthony Davis (17 punten en 20 rebounds), Austin Reaves (23 punten) en D'Angelo Russell (19 punten).

Die hulp kreeg Steph Curry aan de andere kant niet. Hij maakt in z'n eentje 32 punten. Alleen Donte DiVincenzo kwam met 16 nog in de dubbele cijfers, de rest lukte dat niet. Dus ligt de kampioen van 2022 eruit en kunnen zij op vakantie.

Knallen

"Niet veel spelers van onze ploeg hebben in hun loopbaan een beslissend 7e duel gespeeld. Dus na de 5e wedstrijd (die de Lakers verloren, red.) wist ik dat ik nu met veel agressie moest beginnen en erg efficiënt en strategisch moest spelen", aldus LeBron James na afloop.

In 2020 bereikten de Lakers voor het laatst de finale van de Western Conference. Tijdens het coronaseizoen werd zelfs de NBA gewonnen. Lukt dat dit jaar weer? Dan moeten ze eerst afrekenen met de beste ploeg uit het westen, namelijk Denver Nuggets.

Overige uitslag:

Miami Heat* - New York Knicks 96-92

* Miami door naar de finale van de Eastern Conference.