LeBron James vindt straf voor Phoenix Suns-eigenaar veel te laag: 'Geen plaats voor dit soort gedrag'
i

ANP

LeBron James vindt straf voor Phoenix Suns-eigenaar veel te laag: 'Geen plaats voor dit soort gedrag'

Joris Kaper • 14:05, 15-09-2022 / Laatste Update: 23:17, 08-01-2024

Topbasketballer LeBron James vindt de straf voor Phoenix Suns-eigenaar Robert Sarver niet hoog genoeg. Sarver werd deze week gestraft voor racistisch en vrouwonvriendelijk gedrag en kreeg daarom van de NBA een schorsing van 1 jaar en een boete van 10 miljoen dollar.

Die straf vind LA Lakers-speler James niet ver genoeg gaan, zo laat hij weten op Twitter. "De NBA zit hier fout. Er is in deze competitie geen plaats voor dit soort gedrag", aldus de 4-voudig NBA-kampioen.

"Ik hou van onze competitie en heb diep respect voor de leiding. Maar dit klopt niet. Er is op geen enkele werkplek plaats voor vrouwenhaat, seksisme en racisme. Het maakt niet uit of je eigenaar bent van het team of speler bent. Wij moeten het goede voorbeeld geven en dat is dit niet", zegt James.

Meer dan 70 werknemers van de Phoenix Suns deden onlangs bij sportzender ESPN hun beklag over het giftige klimaat bij de club. De schorsing voor de steenrijke Sarver (hij heeft een geschat vermogen van zo’n 800 miljoen euro), volgde na een onderzoek naar racisme en vrouwenhaat.