🎥 | NBA play-offs: LA Lakers ontsnapt in slot aan horrorverlies tegen titelhouder Golden State

Trevor Wagener • 11:32, 03-05-2023 / Laatste Update: 02:00, 12-12-2023

Wat een mazzel voor Los Angeles Lakers! Het NBA-sterrenensemble heeft het 1e duel met Golden State Warriors in de 2e ronde van de play-offs van de NBA gewonnen. Mede dankzij 30 punten van Anthony Davis werd de titelverdediger met liefst 117-112 verslagen.

Lakers was in de ontmoeting tussen de 2 topteams uit Californië met name verdedigend op dreef, maar kwam in de slotfase alsnog flink in de problemen. Een voorsprong van 14 punten met minder dan 6 minuten op de klok werd door de thuis spelende team met een serie van 14 punten op rij tenietgedaan. Golden State-supervedette Stephen Curry zorgde ervoor dat het ruim 1,5 minuut voor tijd plots weer gelijk (112-112) stond.

D'Angelo Russell zette Lakers vervolgens weer op voorsprong, gevolgd door een rake vrije worp van LeBron James, de allergrootste vedette van the game. Namens de Warriors miste Jordan Poole vervolgens van afstand, waarna de Duitser Dennis Schröder met 2 benutte vrije worpen de marge verder vergrootte en Lakers niet veel later zijn 1e zege in de best-of-7-serie pakten.

"We kennen ze, ze zijn de titelverdedigers. Geen voorsprong is veilig tegen hen", zei Davis na afloop, die ook 23 rebounds liet noteren. Curry was met 27 punten de topschutter bij GSW, die woensdag in het 2e duel (opnieuw in San Francisco) duidelijk iets recht te zetten heeft.

In de Eastern Conference trok New York Knicks de stand gelijk (1-1) tegen Miami Heat dankzij een 111-105-overwinning in Madison Square Garden, de wereldberoemde hal in Manhattan. Jalen Brunson was met 30 punten de topscorer bij de thuisploeg. Miami trad aan zonder de geblesseerde Jimmy Butler en zag Caleb Martin de meeste punten maken: 22. Zaterdag gaat de strijd verder in Miami.