🎥 | NBA-playoffs: gefrustreerde Kevin Durant duwt 'pottenkijker' Jokic weg

Trevor Wagener • 15:31, 10-05-2023 / Laatste Update: 08:22, 12-12-2023

In game 5 van de NBA-playoffs tussen Phoenix Suns en Denver Nuggets (102-118, 2-3 voor Nuggets) van in de nacht van dinsdag op woensdag etaleerden sterspelers Nikola Jokic en Kevin Durant andermaal hun klasse in een rechtstreeks duel om de voorsprong. Dit gespannen moment in het 3e kwart onderstreepten de belangen in de Ball Arena.

Toen Suns-vedette Devin Booker aan wilde leggen voor een vrije worp na een overtreding van Christian Braun, kwamen hij en zijn teamgenoten even kort samen voor een tactische bespreking. Nuggets-spelers Jokic en Bruce Brown probeerden de samenkomst te verstoren, tot ergernis van Durant en diens teamgenoot Jock Landale.

Zie ook 🤢: SICK! NBA'er houdt eigen kots binnensmonds totdat tegenaanval afgelopen is

Jokic vs Kevin Durant

Nadat KD Brown wegduwde en die laatste nog om het groepje heen cirkelde, probeerde Landale hetzelfde bij 'The Joker'. Jokic daarentegen ging nergens heen en ontving een flinke veeg van de 34-jarige vedette. Durant kreeg meteen een zogeheten technical foul van de scheidsrechters. Brown kreeg eveneens dezelfde straf.

De 28-jarige Serviër eindigde de wedstrijd niet alleen als winnaar, maar was ook statistisch ongeremd bezig. Jokic kwam in 38 minuten speeltijd tot liefst 29 punten, 13 rebounds en 12 assists. Durant noteerde, met 4 minuten langer op het veld, 26 punten, 11 rebounds en 7 assists.

Jokic vs Ishbia

Overigens was het niet de 1e keer dat Jokic tijdens deze playoffs in het middelpunt stond van de negatieve schijnwerpers. Tijdens wedstrijd 4 kreeg hij het aan de zijlijn, na een actie óm de bal, aan de stok met Suns-eigenaar Mat Ishbia.

Dit leverde Jokic toen een zogenaamde flagrant foul en een boete van 25k in dollars op. Voorafgaand aan duel 5 maakten de 2 het goed met een ludieke ontmoeting en schattige omhelzing (zie onder).

Overige eindstand

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 115-103 (3-2)

O JOKIC PASSANDO A BOLA PRO MAT ISHBIA, DONO DO PHOENIX SUNS KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKpic.twitter.com/DzaNCzztGK

— Camisa 23 | NBA (@camisa_23) May 10, 2023