🎥 | Nuggets pakken leiding in eindstrijd van het westen dankzij supervedette Jokic
i

Getty Images via AFP

🎥 | Nuggets pakken leiding in eindstrijd van het westen dankzij supervedette Jokic

Trevor Wagener • 10:58, 17-05-2023 / Laatste Update: 23:04, 11-12-2023

De NBA-toppers van Denver Nuggets hebben bij de NBA-play-offs de leiding genomen in de eindstrijd van de Western Conference. Nuggets wonnen het 1e duel van Los Angeles Lakers, in de eigen Ball Arena, met 132-126.

Superster Nikola Jokic, 2-voudig NBA-MVP, maakte in het 1e duel van de ontmoeting direct zijn status waar.De sterspeler van Nuggets kwam tot 34 punten, 21 rebounds en 14 assists. De 28-jarige Jokic kreeg steun van onder anderen Jamal Murray, die tot 31 punten kwam. Aan de zijde van de Lakers was Anthony Davis goed voor 40 punten. LeBron James kwam tot 26.

Jokic' reactie na game 1 vs Lakers

De thuisploeg stond in het 3e kwart met 21 punten voor, maar in de slotfase werd het nog even spannend na een dikke inhaalrace. Met nog ruim een minuut op de klok stond het zowaar 129-126. In de absolute slotfase gaven Nuggets het niet meer weg. Daarbij maakten zij nog eens 3 extra punten.

"In de 1e helft waren we heel erg goed. We controleerden de wedstrijden, eigenlijk alles. Maar in de 2e helft verloren we de controle. Al maakt het in deze tijd niet uit of je nou met 1 punt verschil wint of met een verschil van 20 punten, een zege is een zege", stelde Jokic droog en feitelijk.

Voor Jokic was het al zijn 6e (!) triple-double, oftewel punten, assists en rebounds in de dubbele cijfers, van deze play-offs. De 2e wedstrijd wordt donderdag gespeeld, ook in Denver. Daarna volgen er 2 potjes in Los Angeles.

Wanneer zijn de NBA Finals?

Het team dat als 1e 4 duels weet te winnen, plaatst zich voor de NBA Finals, van 1 tot en met 18 juni. Vorig jaar ging de titel naar Golden State Warriors. De winnaar van de Western Conference neem het in de NBA Finals op tegen de winnaar van de Eastern Conference. In het oosten staan Miami Heat en Boston Celtics in de finale.