NBA-ster Ja Morant ontloopt megaschorsing: te weinig bewijs voor wapengebruik
i

Getty Images

NBA-ster Ja Morant ontloopt megaschorsing: te weinig bewijs voor wapengebruik

Bart van der Wijst • 11:56, 09-03-2023 / Laatste Update: 10:09, 12-12-2023

Ja Morant en Memphis Grizzlies kunnen opgelucht ademhalen: de NBA-ster wordt (waarschijnlijk) niet voor 50 wedstrijden geschorst vanwege wapengebruik. De politie van Colorado heeft onvoldoende bewijs tegen Morant. De guard filmde zich onlangs met een wapen in een stripclub.

Er hing een schorsing van 50 duels boven Morants hoofd nadat hij met een pistool zwaaide in een nachtclub. De vraag was of hij het ook bij zich had in de kleedkamer of het vliegtuig van de ploeg.

Onderzoek

Eerdere gevallen leverden een schorsing van rond de 50 wedstrijden op. Even vreesde Morant voor dezelfde straf, maar de politie van Colorado vond onvoldoende bewijs. Na een wedstrijd tegen Denver Nuggets ging Morant live op Instagram en daar was een wapen te zien. Dat is legaal in de staat Colorado, mits je voldoet aan de voorwaarden. Dronken een pistool bij je hebben hoort daar niet bij.

De politie stopte uiteindelijk het onderzoek omdat er 'niet genoeg bewijs beschikbaar was om iemand van een misdaad te beschuldigen'. Morant werd door het incident al voor 2 wedstrijden geschorst door Memphis Grizzlies, ook bood hij al zijn excuses aan. Zijn schorsing zit er nu al op, alleen de vraag is of hij tegen Golden State Warriors al mee speelt.

Morant speelde mee tijdens de All Star-game en is dit seizoen goed voor puntengemiddelde van 27,1. Ook pakt hij gemiddeld 6 rebounds en geeft hij 8,2 assists.