Play-offs NBA: LA Lakers naar halve finale, Kings dwingen game 7 af tegen Warriors

Bart van der Wijst • 12:00, 29-04-2023 / Laatste Update: 23:15, 11-12-2023

Los Angeles Lakers heeft afgelopen nacht met overtuiging de halve finales van de play-offs bereikt. De ploeg van sterspelers LeBron James en Anthony Davis was veel te sterk voor Memphis Grizzlies: 125-85. Daarmee eindigde de best-of-seven-serie in 4-2 voor de Lakers. Bij Sacramento Kings - Golden State Warriors komt een beslissende 7e wedstrijd.

Vooraf had Memphis Grizzlies, als 2e geëindigd in het reguliere seizoen, grote praatjes. Ze zouden wel even afrekenen met James. Maar met trashtalk win je geen wedstrijden, met goed basketbal wel. En dat speelden de Lakers deze serie.

Dominant

De ploeg uit LA plaatste zich via de play-ins en namen de goede vorm mee uit het slot van de reguliere competitie. Het verschil werd gemaakt in deze play-off-serie in duel 1. Toen wonnen de Lakers op bezoek bij de Grizzlies.

Heer en meester

In game 6 was LA Lakers heer en meester op de vloer. Bij rust was het verschil 17 punten, na kwart 3 zelfs 33. In de laatste 12 minuten werd het gat zelfs vergroot naar 40. Een ongekende blow-out dus! Dat zorgde ervoor dat LBJ (22 punten) en Davis (16 punten, 14 rebounds en 5 bloks) de nodige rust konden pakken.

Titelverdediger Golden State nog niet door

Ook Golden State Warriors, de kampioen van het vorige seizoen, kreeg afgelopen nacht de kans om op eigen veld de best-of-seven-serie te winnen. Maar het taaie Sacramento Kings bleek veel te machtig. De bezoekers wonnen met 118-99 en sleepten er een beslissende 7e wedstrijd uit. Die wordt zondag om 21.30 uur Nederlandse tijd gespeeld in Sacramento.