Play-offs NBA: Nuggets naar Western Conference Finals, Celtics - Sixers krijgt game 7
i

Getty Images

Play-offs NBA: Nuggets naar Western Conference Finals, Celtics - Sixers krijgt game 7

Bart van der Wijst • 11:19, 12-05-2023 / Laatste Update: 05:41, 12-12-2023

De eerste finalist van de Western Conference Finals is bekend. Donderdagnacht (Nederlandse tijd) won Denver Nuggets in game 6 van Phoenix Suns: 125-100. Nikola Jokic was voor de zoveelste keer deze serie de grote man bij de Nuggets. Aan de oostkant perste Boston Celtics er een 7e wedstrijd uit tegen Philadelphia 76ers.

Denver Nuggets had game 6 bij rust eigenlijk al beslist. In Phoenix scoorde de ploeg maar liefst 81 punten in 2 kwarten. Daartegenover stonden er 51 van de Suns.

Triple-double Jokic

In de serie met Phoenix Suns bewees Nuggets-sterspeler Jokic waarom hij eigenlijk MVP had moeten worden van het reguliere seizoen. Die prijs ging naar Joel Embiid van Philadelphia 76ers. Onterecht volgens een aantal kenners en dat onderstreepte Jokic tegen de Suns. Afgelopen nacht noteerde hij zijn 4e triple-double van de serie: 32 punten, 12 rebounds en 10 assists.

Over de hele serie scoorde Jokic ook een triple-double: gemiddeld 34,5 punten, 13,2 rebounds en 10,3 assists. Daarmee was hij na LeBron James en Russell Westbrook (beiden in 2017) de 3e speler ooit die met gemiddeld 30+ punten een triple-double scoorde in de play-offs.

Tatum toont klasse

Bij Boston Celtics - Philadelphia 76ers komt er een beslissende wedstrijd. De Sixers konden het afgelopen nacht in eigen huis afmaken en doorstoten naar de finale van de Eastern Conference. Daar wilde Jaysom Tatum niet aan meewerken. De vedette van de Celtics speelde niet zijn beste wedstrijd, maar scoorde in het laatste kwart 16 van zijn 19 punten.

Zondag valt de beslissing in TD Garden in Boston.