Rudy Gobert scoort eerste driepunter OOIT: 'Alsof ik ontmaagd werd'

Bart van der Wijst • 20:22, 03-08-2023 / Laatste Update: 03:20, 12-12-2023

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Rudy Gobert heeft een driepunter gescoord. Dat deed de boomlange Franse center in het oefenduel met Montenegro. Na afloop volgde er nogal een aparte reactie van Gobert.

"Ik heb het gevoel dat ik vanavond mijn maagdelijkheid heb verloren", reageerde Gobert na zijn allereerste three ooit. "Het is iets waar ik veel aan werk; elk jaar neemt mijn zelfvertrouwen toe en nu is het op een niveau dat ik het in wedstrijden durf."

Big man

Voor wie basketbalvreemd is: Gobert is 2,16m lang en zijn kracht ligt totáál, maar dan ook totáál niet bij het maken van driepunters. De Fransman van Minnesota Timberwolves is een sterke verdediger en aan de andere kant is hij vooral sterk in de paint - een beetje het vijfmetergebied van het basketbal.

"Ik moet eraan wennen. Mijn teamgenoten vertrouwen mij, mijn coach ook. Het meerendeel van de fans ziet niet wat er buiten het veld gebeurt en kan verbaasd zijn dat spelers aan dingen werken die ze op het veld niet zien", stelde Gobert.

Statistieken

Frankrijk won de oefenwedstrijd ter voorbereiding op het WK met 80-69. Gobert was sterk aan beide kanten van het veld: 16 punten, 9 rebounds, 2 assists en 2 blocks.

In zijn tot dusver 10-jarige NBA-carrière probeerde Gobert 14 driepunters, die gingen er allemaal niet in.