NBA: Russell Westbrook accepteert grootste salarisverlaging ooit in ruil voor speeltijd
i

Pro Shots

NBA: Russell Westbrook accepteert grootste salarisverlaging ooit in ruil voor speeltijd

Trevor Wagener • 11:48, 03-07-2023 / Laatste Update: 22:10, 11-12-2023

Topbasketballer Russell Westbrook heeft er veel, heel veel voor over om meer speeltijd te krijgen in de NBA. De 34-jarige point guard, die het voorbije seizoen LA Lakers al inruilde voor stadsgenoot Clippers, leverde behoorlijk veel salaris in om een extra jaar bij Clippers onder contract te staan.

Westbrook kende een matig seizoen 2022/2023. De voormalig MVP vond zijn draai niet bij het sterrenensemble van onder meer LeBron James en Anthony Davis en stak - na een bliksemtrade naar Utah Jazz die hem meteen weer aan de straat zette - over naar Clippers. Aldaar tekende Westbrook een 2-jarig contract ter waarde van 8 miljoen dollar, met een optie voor nog een seizoen.

Salarisverlaging Russell Westbrook

Nu hij na het voorbije seizoen officieel een free agent was, lijkt Clippers alsnog die laatste optie te activeren. Dat zal betekenen dat Westbrook, die in het verleden voor Oklahoma City Thunder, Houston Rockets en Washington Wizards speelde, een jaarsalaris van 4 miljoen dollar op zal strijken. Hiermee scherpte hij een bijzonder record aan.

Vorig seizoen stond Westbrook voor maar liefst 47 miljoen dollar op de loonlijst bij Lakers. Volgens het medium HoopsHype is zijn loonsverlaging de grootste uit de geschiedenis van de NBA. Zorgen om de kachel aan te houden, heeft de vedette niet: Westbrook verdiende in zijn loopbaan al ruim 300 miljoen dollar bij elkaar.

Grote speler

In het seizoen 22/23 kwam Westbrook in 21 Clippers-optredens tot 15,8 punten gemiddeld en noteerde hij 7,6 aan assists. In de playoffs was hij een zogeheten starter in alle (5) duels. Zowel Clippers als Westbrook zijn blij met elkaar: bij Lob City wordt hij een welkome versterking voor de met blessures kampende vedettes Kawhi Leonard en Paul George.