🎥 | Vechtpartij in topduel NBA: 'reuzen' Brook Lopez en Trey Lyles gaan los

Joris Kaper • 09:42, 14-03-2023 / Laatste Update: 20:58, 11-12-2023

De NBA-kraker stond al weken rood omcirkeld in de agenda van basketbalfans: Milwaukee Bucks tegen Sacramento Kings. De Bucks zijn koploper in de Eastern Conference, Sacramento Kings de nummer 3 uit de Western Conference. Maandag stonden ze eindelijk tegenover elkaar en ze maakten de verwachtingen meer dan waar. In de slotfase ontaarde het duel in een massale duw- en trekpartij.

Een topduel met alles erop en eraan beloofde het te worden en een topduel werd het ook! De Bucks kwamen terug van een achterstand en wonnen in een spektakelstuk met 133-124. Ook was daar de rentree van Giannis Antetokounmpo bij Milwaukee Bucks. De Griek had met maar liefst 46 punten een groot aandeel in de zege.

Antetokounmpo miste een aantal wedstrijden vanwege een blessure aan zijn rechterhand. Hij was tegen Sacramento Kings ook goed voor 12 rebounds en 4 assists. De Bucks blijven met 49 overwinningen tegenover 19 nederlagen aan kop staan in het oosten.

Stoppen slaan door

Fysiek vuurwerk was er in de slotfase. De stoppen sloegen door bij Trey Lyles en Brook Lopez. Lyles (Sacramento Kings) besloot Antetokounmpo een duw te geven, en Lopez nam het voor zijn topschutter op. Beiden belandden in een vechtpartij en in no-time was het basketbalveld een arena vol duwende en trekkende 'reuzen'. Daarbij moest zelfs de jurytafel het bijna ontgelden.