Wereldsterren haken af voor WK basketbal: ook Giannis Antetokounmpo er niet bij
i

Getty Images

Wereldsterren haken af voor WK basketbal: ook Giannis Antetokounmpo er niet bij

Bart van der Wijst • 19:13, 11-08-2023 / Laatste Update: 00:28, 12-12-2023

Giannis Antetokounmpo is er niet bij op het WK basketbal dat over 2 weken begint in Japan, Indonesië en de Filipijnen. Dat meldt de 28-jarige Griek via sociale media. Giannis heeft te veel van een knieblessure.

"Na maanden van hard werk en meerdere gesprekken met de medische staf is het duidelijk dat ik niet klaar ben om te spelen op het niveau dat ik nodig heb op het WK", schreef Antetokounmpo. "Ik ben enorm teleurgesteld in deze uitkomst."

Zijn werkgever Milwaukee Bucks zal er minder rouwig om zijn. Giannis zal dus fit aan de start van het nieuwe seizoen verschijnen. De Bucks werden met Antetokounmpo in 2021 kampioen van de NBA. De 2 seizoenen daarvoor werd de Greek Freak MVP.

Another one

Antetokounmpo is de volgende in het rijtje sterren dat ontbreekt. Team USA heeft de groten der aarden sowieso thuis gelaten en Nikola Jokic, de beste speler van het moment, ontbreekt ook.

Olympische Spelen

Op het WK zijn startbewijzen te verdienen voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. Antetokounmpo: "Mijn persoonlijke doel en het doel van het team is om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 en ik zal vereerd zijn om mijn land volgend jaar te vertegenwoordigen."