Yes! Steph Curry tegen LeBron James in play-offs NBA
i

Getty Images via AFP

Yes! Steph Curry tegen LeBron James in play-offs NBA

Brian Vesseur • 11:21, 01-05-2023 / Laatste Update: 14:41, 08-01-2024

De Golden State Warriors wonnen met 120-100 van de Sacramento Kings in de beslissende Game 7 en gaan naar de halve finales in de Western Conference. Dat is mede te danken aan de 35-jarige Stephen Curry, die liefst 50 punten scoorde. Tegenstander in de halve finale worden de Los Angeles Lakers, met de 38-jarige LeBron James. Kraker!

De andere halve finale in de Western Conference gaat tussen Phoenix Suns en Denver Nuggets. Na de finale in de eigen conference, staat de grote finale voor de NBA-titel op het programma: de beste van het westen tegen de beste van het oosten.

Warriors vs. Kings

De enige confrontatie in de eerste ronde van de play-offs die tot een Game 7 ging was het duel tussen Golden State Warriors en Sacramento Kings, nadat de Kings een 2-0 voorsprong namen met thuiszeges op 15 en 17 april. De Warriors won daarna de beide thuisduels, waarna in Game 5 en Game 6 de uitploeg beide keren won. De beslissing moest daarmee vallen in Game 7 in het Golden 1 Center in Sacramento.

De Sacramento Kings stonden halverwege met 58-56 voor, nadat het verschil in de eerste twee kwarten nooit meer dan zes punten was. In het derde en vierde kwart viel de wedstrijd de kant op van de ervaren Warriors, die zich niet gewonnen gaven tegen de jonge en energieke ploeg uit Sacramento. Het thuispubliek wordt langzaam stil gespeeld.