Weglopen van Dick Advocaat bij VI Vandaag lijkt toneelstukje
i

ANP

Weglopen van Dick Advocaat bij VI Vandaag lijkt toneelstukje

Marcel Roes • 22:13, 05-02-2022 / Laatste Update: 02:22, 12-12-2023

Het is VI Vandaag gelukt hoor: een hoop ophef scheppen met iets wat afgesproken werk lijkt. Vrijdag liep Dick Advocaat zogenaamd kwaad weg uit de uitzending, maar het ligt er dik bovenop dat het in scene was gezet.

Presentator Wilfred Genee wilde dat Advocaat in het kader van 'Koning Toto' een kroon op zijn hoofd zou zetten en een cape zou dragen. Advocaat was daar niet van gediend. Genee bleef aandringen en poef, weg was Advocaat.

Bijzondere aflevering

Maar wat zei Genee na 1 minuut, toen hij de gasten ging voorstellen? "Ik geef niet te veel weg Dick, maar het wordt een bijzondere aflevering", zo hintte hij alvast naar het wegloopmomentje.

Het zogenaamde voorval gebeurde tijdens een reclameblok. Later zette VI Vandaag de beelden van tijdens het blok online. Mediawebsite Mediacourant vindt dat ook maar gek: "Het is immers niet gebruikelijk om backstagebeelden zomaar online te gooien."

En die site kreeg van een kijker de melding binnen dat Genee aan het begin van de uitzending ook nog dit zei: "Kijken of Dick acteertalent heeft."

#WaarIsDick

Al snel nadat VI Vandaag de video plaatste, werd het door bekende Nederlanders geretweet. Radio 538-DJ Coen Swijnenberg, Youtuber Bas van Velzen, entertainer Stefano Keizers en Özcan Akyol gebruikten allemaal dezelfde hashtag: #WaarIsDick. Afgesproken werk dus.

En wie zelf eens een opname van de VI-programma's heeft bijgewoond, weet dat de heren bij een break normaliter van tafel gaan. Nu bleven ze 'toevallig' zitten.

Lachende Dick

Kijk in de tweet hieronder nog eens naar de beelden. Op 1:46 zien we Dick Advocaat op weg naar de uitgang. Maar wat is het laatste dat we van hem zien? Juist: dat hij lacht. Dus van echte oprechte boosheid is totaal geen sprake.

Boos hoor: