📸 | Cristiano Ronaldo geniet op zijn luxejacht van 6 miljoen euro van vakantie
i

instagram cristianoronaldo

📸 | Cristiano Ronaldo geniet op zijn luxejacht van 6 miljoen euro van vakantie

Martijn Baars • 13:00, 05-07-2021 / Laatste Update: 18:52, 05-01-2024

Een week nadat Portugal door België op het EK voetbal werd uitgeschakeld, is het tijd voor Cristiano Ronaldo om samen met zijn partner Georgina en de 4 kinderen te ontspannen. Waar beter kan hij dat doen, dan op zijn eigen boot. Vorig jaar legde CR7 maar wat graag 6 miljoen euro neer voor de ‘Azimut Grande’.

"Tijd om uit te rusten met mijn geliefden”, zo schreef Ronaldo bij het familieportretje voor zijn inmiddels 309 miljoen (!) volgers op Instagram. Met alleen een Copa Italia met Juventus werd het wat prijzen betreft een wat mager seizoen voor de Portugees, maar wie weet komt daar straks nog de titel van topschutter op het EK bij.

Topscorer?

Samen met de Tsjech Patrik Schick voert hij met 5 goals de ranglijst aan, maar Ronaldo had daar minder wedstrijden voor nodig. De eerste achtervolgers Romelu Lukaku, Emil Forsberg en Karim Benzema (4 goals) liggen eveneens allemaal uit het toernooi. Alleen Harry Kane, Raheem Sterling en Kasper Dolberg (3 goals) vormen nog een bedreiging.

Op hun Instagrampagina’s pakken Ronaldo (36) en Georgina Rodriguez (27) maar al te graag uit met hun parel van een luxejacht. Je zou voor minder: de ‘Azimut Grande’ is 27 meter lang, telt 5 luxueuze cabines, 6 badkamers, een keuken, een loungevertrek en een eetkamer. Op het dek vind je, naast verschillende plaatsen om in de zon te relaxen, ook een bar. De boot, opgetrokken in koolstofvezel, is maar liefst 93 ton zwaar en haalt een maximumsnelheid van 52 km/u.

De boot is gebouwd op de beroemde scheepswerf van Azimut Benetti, gelegen in het Toscaanse Viareggio aan de Tyrrheense Zee. Voor de aankoop van de ‘Azimut Grande’, huurde Ronaldo vooral een jacht van een charterbedrijf: de Africa.

Het blijkt voor Ronaldo het ideale tijdverdrijf. Waterpret voor de kinderen, rust voor zichzelf en quality time met zijn Georgina, die van het vertrek steevast gretig gebruikmaakt om haar Instagrampagina op te fleuren.