David Beckham eist 240 miljoen pond en wint rechtszaak, maar komt toch van een koude kermis thuis
David Beckham © Getty Images

David Beckham eist 240 miljoen pond en wint rechtszaak, maar komt toch van een koude kermis thuis

11:27, 15-04-2024 / Laatste Update: 11:58, 17-04-2024

David Beckham heeft een rechtszaak gewonnen. De oud-voetballer heeft tegenwoordig een imperium aan eigen merkproducten en deze werden vervalst. Als reactie hierop klaagde hij de bedrijven aan die zijn producten vervalsen en deze heeft hij nu gewonnen. Toch zal de Engelsman niet helemaal tevreden zijn.

Zo'n 150 bedrijven, voornamelijk uit Azië, kwamen met vervalste Beckham-producten op de markt. De Engelsman en zijn entourage eisten 1,6 miljoen pond van al deze bedrijven. Dat zou betekenen dat de eigenaar van Inter Miami, waar Lionel Messi onder contract staat, 240 miljoen pond zou mogen bijschrijven.

In augustus besloot de rechter dat accounts van de bedrijven tijdelijk bevroren moesten worden. Nu is dit permanent gemaakt. Daarnaast zijn 44 bedrijven bestraft voor het verkopen van vervalste producten van Beckhams merk.

240 miljoen valt lager uit

De 1,6 miljoen die Beckham eiste, krijgt hij niet. De bedrijven die bestraft zijn door de rechter krijgen allen een boete van acht duizend pond. Dit komt neer op 352.000 pond voor Beckham en zijn team. Een flink verschil dus.

Toch zullen Beckham en zijn bedrijf wel blij zijn met de uitspraak van de rechter. De bedrijven moeten stoppen met het verkopen van de producten en de winst afstaan.