Dit was het bewogen jaar van tortelduifjes Jutta Leerdam en Jake Paul
i

Getty Images

Dit was het bewogen jaar van tortelduifjes Jutta Leerdam en Jake Paul

Pim Huberts • 15:40, 31-12-2023 / Laatste Update: 12:39, 08-01-2024

Jutta Leerdam is misschien wel de meeste besproken sportster van dit jaar. De schaatsster pakte begin dit jaar de wereldtitel op de 1000 meter. Maar belangrijker nog: ze kreeg een relatie met influencer turned bokser Jake Paul. Ineens was Leerdam wereldberoemd, ook bij de Amerikaanse roddelpers.

De Nederlandse juicekanalen draaiden begin dit jaar overuren. Waren Leerdam en Paul nu wel of niet aan het daten? Ze volgden elkaar al op Instagram, maar Leerdams tripje naar Miami was de eerste échte hint naar de toekomstige relatie.

Voor het eerst gespot

In maart werden Paul en onze schaatskoningin gespot in de Amerikaanse stad. Ze waren nog niet eens samen te zien op de video, maar de roddels klotsten de sociale mediakanalen uit. Wat bleek? Leerdam was te gast in de podcast van haar toekomstige vriendje. De Amerikaan postte een story met haar, maar van een relatie was nog geen sprake.

Artikel gaat verder na foto.

Podcast

Zou dat het dan zijn geweest? Wilde ze gewoon te gast zijn in de podcast van Paul? Nee, zo bleek. In diezelfde maand spotte roddelsite TMZ het koppel zoenend in een restaurant.

Intieme foto

Na een romantisch stranddagje en een wel heel intiem kiekje in jet zwembad, kon het bijna niet anders. De tortelduifjes hadden een relatie. Op 3 april was het zeker. Leerdam plaatste een foto met haar nieuwe vriendje. "That's it.", schreef ze onder een foto waar ze de hand van Paul vasthield.

Rapvideo

Nu de relatie bekend was bij de hele wereld, konden de social media-iconen zonder schaamte video's van elkaar maken. Leerdam kwam zelfs voor in de vlog van Paul en speelde in de videoclip van een rapnummer. Ze leerde haar vriendje zelfs Nederlands: "Noken in de koken".

Artikel gaat verder na foto.

Leerdam en Paul op tribune

Het schaatsseizoen was nog niet begonnen en dus kon Leerdam haar boksvriendje supporten langs de ring. Ze moedigde Paul aan toen hij won van Nate Diaz. Hij nam het boksen steeds serieuzer. Maar goed, Leerdam is natuurlijk niet zomaar een ring-girl. "Het gaat wel erg veel over Jake Paul", greep een persmevrouw bij Jumbo-Visma in.

Toen er weer geschaatst moest worden, was Paul dan ook op de tribune te vinden. In Thialf schreeuwde hij zijn vriendin toe. Ze plaatste zich voor de World Cups, waar ze opnieuw medaille na medaille pakt.

Zieke moeder

Toch gaat niet alles over rozen in het leven van Leerdam. Al heeft dat niet met haar relatie te maken. Haar moeder is namelijk al enige tijd ziek. Juist nu in de drukke schaatsperiode valt dit zwaar. Ze schaatst rond met haar zieke moeder in haar gedachten en hoopt kerst met haar te vieren.

Leerdam plaatst ook nog wat herinneringen van 2023: