Pascal Jansen
Pascal Jansen © Pro Shots
i

Pascal Jansen © Pro Shots

Door AZ ontslagen trainer Pascal Jansen bij Ajax op tribune gespot

15:04, 24-01-2024 / Laatste Update: 15:04, 24-01-2024

Pascal Jansen is dit weekend op de tribune van de Johan Cruijff Arena gespot. Daar bezocht hij de wedstrijd tussen Ajax en RKC.

Jansen werd vorige week ontslagen bij AZ en ging dus gelijk op de tribune zitten bij de provinciegenoot. Daar zag hij de Amsterdammers op zondag met 4-1 winnen van de ploeg uit Waalwijk. Welke conclusies we kunnen trekken op basis van onderstaande foto? Niet veel. Jansen woont in Almere, dus de Johan Cruijff Arena is om de hoek. Maar opmerkelijk is het wel. Tekst loopt door.

AZ ontsloeg Jansen vorige week na een reeks slechte resultaten, met als dieptepunt de bekerwedstrijd tegen Quick Boys. Daarin verzekerden de Alkmaarders zich pas na strafschoppen voor een plek bij de laatste acht. 

Technisch directeur van AZ Max Huiberts zei over het ontslag: "We voeren altijd veel gesprekken met ook Robert Eenhoorn erbij. Het voetbal werd na de goede start minder sprankelend en de resultaten waren ook niet goed. We dachten van: als het zo door zou gaan, halen we de doelstellingen niet."

Kritiek op ontslag

AZ en ook Huiberts kregen vervolgens behoorlijk wat kritiek te verduren. Velen vonden het ontslag van Jansen verre van terecht. Zo zei Johan Derksen in Vandaag Inside: "Hij heeft verloren van FC Twente (2-1, red.) en het was moeilijk tegen Quick Boys (door na strafschoppen, red.). Die man moet zich echt kapot schamen."  

"En nu zetten ze er iemand voor die totaal geen ervaring heeft", doelt Derksen op Maarten Martens. Het AZ-icoon maakt dit seizoen af als hoofdcoach in Alkmaar. "Als ik de vakbond voor trainers was, zou ik een trainer afraden om onder die technisch directeur bij AZ te gaan werken. Want je bent volkomen vogelvrij."