Gesnapt! 😂 | Schotse ultramarathonrenner geschorst vanwege zitten in auto
i

Getty Images

Gesnapt! 😂 | Schotse ultramarathonrenner geschorst vanwege zitten in auto

Rick Kraaijeveld • 21:46, 15-11-2023 / Laatste Update: 04:16, 05-01-2024

De Schotse ultramarathonrenner Joasia Zakrzweski is geschorst door de Britse atletiekbond voor 1 jaar. De renner is geschorst vanwege het overtreden van de regels bij de ultramarathon van Manchester naar Liverpool.

Op de 80 kilometer lange marathon van Manchester naar Liverpool heeft zij namelijk valsgespeeld. Ze heeft zeker 4 kilometer van de afstand in een rijden de auto gezeten. Ze kwam als 3e over de finish maar toen mensen haar GPS-data gingen checken, voelden zij nattigheid.

50km/u

Het zat namelijk zo: bij de check zagen zij ineens dat Zakrzweski op een stuk van 4 kilometer een snelheid van 50 kilometer per uur had neergezet. Dat is wel een beetje te veel van het goede, net te snel om te rennen!

De bond van 1 en 1 al gauw 2 gemaakt en besefte dat ze wel in een auto had moeten zitten. Ze gaf het valsspelen ook gelijk toe, en zei dat ze dit ook bij de organisatie had aangegeven. Dat vindt de bond dan weer lariekoek, want de 3e plek bleef gewoon staan. De renner nam ook gewoon de beker van de 3e plaats in ontvangst, dat klopt natuurlijk niet.

Zakrzewski

Zonde, maar helaas voor de 47-jarige ultramarathonrenner. Verder is haar lijst van prestaties een grote. Ze stond al meerdere keren op het podium bij het WK ultramarathon van langer dan 100 kilometer. Ze vestigde zelfs een wereldrecord dit jaar: tijdens een 48uurs-marathon liep zij een imposante afstand van wel 411 kilometer. Zal ze daar ook een autootje hebben gepakt?