Johan Derksen heeft passie voor andere sport dan voetbal: 'Leukste sport om naar te kijken'
Johan Derksen wordt binnenkort 75 jaar / Pro Shots

Johan Derksen heeft passie voor andere sport dan voetbal: 'Leukste sport om naar te kijken'

14:48, 27-01-2024 / Laatste Update: 15:01, 27-01-2024

Johan Derksen mag dan wel voetbalanalist zijn bij Vandaag Inside, eigenlijk vindt hij een andere sport leuker. "Wielrennen is de leukste sport om naar te kijken", vertelt hij. "Dat verveelt me nooit."

Johan Derksen wordt komende woensdag 75 jaar. Het AD sprak De Snor over voetbal, maar vooral ook het leven daarbuiten. Hoe dan ook: Derksen blijft uitgesproken. Naast voetbal is de wielersport zijn passie. "Ik kijk alle etappes in de Tour, Giro en Vuelta. Dat verveelt me nooit. En na een etappe staan de renners keurig de media te woord. Dat zouden die verwende voetballers ook moeten doen, maar die zijn over het paard getild of hebben mediatraining gehad. Ze maken nog wel geluid, maar hebben niets te melden."

Mathieu van der Poel

Wielerfan Derksen kan dan ook maar één favoriet hebben. "Mathieu van der Poel is mijn held. Hij bokst voortdurend tegen al die dure superploegen op en wint ook nog regelmatig. De afgelopen jaren bleef ik ook thuis voor Annemiek van Vleuten. Zij hield het tot haar 40ste vol in de absolute top." Derksen heeft geluk. Van der Poel is dit weekend namelijk weer in België te bewonderen. Hij rijdt de Flandriencross in Hamme.

En hoe zit het met voetbal dan? Daar zal de link met Nijmegen altijd blijven. "Mijn hele familie komt uit Nijmegen, ik ben NEC-supporter voor het leven, al ben ik er een jaar of twintig niet geweest. Er is één ding dat nooit uit ons huis zal verdwijnen: het originele shirt, rood-groen-zwart, hangt ingelijst aan de muur, weliswaar in de bijkeuken", aldus de nu nog 74-jarige Derksen.