Mathieu van der Poel trots op vriendin Roxanne: 'Ze heeft toen de hele nacht gewacht tot ik uit de cel mocht'
Mathieu van der Poel met zijn vriendin bij Milaan-Sanremo 2023 / Getty Images

Mathieu van der Poel trots op vriendin Roxanne: 'Ze heeft toen de hele nacht gewacht tot ik uit de cel mocht'

13:30, 27-01-2024 / Laatste Update: 13:31, 27-01-2024

Mathieu van der Poel heeft zich liefkozend uitgelaten over zijn vriendin Roxanne Bertels. De wielrenner en zijn vriendin vormen al sinds 2018 een koppel. "We leven samen toe naar mijn wedstrijden, ze weet wat ik ervoor doe en laat. Met haar gaan samenwonen heeft me zeker rustiger gemaakt."

Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met HUMO. "Als iedereen was zoals Roxanne, zouden we in een betere wereld leven", vertelt de 29-jarige rijder van Alpecin-Deceuninck. Ze leerden elkaar kennen toen Van der Poel met een Porsche op het ijs ging rijden in Finland. Bertels was marketeer bij Porsche.

Bertels is bij de grote rondes vaak te vinden bij de finishlijn voor een knuffel en een kus. Maar ook op de mindere momenten is ze belangrijk, vertelt Van der Poel. Toen de regerend wereldkampioen in 2022 urenlang werd vastgehouden op een politiebureau in Australië, was Roxanne erbij. "Ze lag toen bij mij op de kamer. Roxanne heeft alles vanaf de eerste rij meegemaakt. Zij weet wat er die nacht écht is gebeurd, en dus ook hoe onnozel die aantijgingen waren." Van der Poel werd op de vooravond van het WK wielrennen geplaagd door jongeren die op de deur van zijn hotelkamer bleven kloppen.

“Die hele historie heeft veel indruk gemaakt, Roxanne was erg aangedaan. Niet onbegrijpelijk: ze heeft de hele nacht aan het politiebureau staan wachten tot ik uit de cel mocht. Ze heeft een erg groot hart. ”